Tip

Opgelet met de hoeveelheid kaneel je
toevoegt, zodat het niet overheerst.
Zelf heb ik ‘Ananda’s True Cinnamon’ van
Mill & Mortar gebruikt. Afkomstig van
Sri Lanka maar zeer krachtig.

printen
Soepen

Pompoensoep met appel

4 porties

ingrediënten
  • • 150gr ui 
  • • 2 teentjes look 
  • • 10gr gember
  • • 1 jonagold appel
  • • 30gr olijfolie
  • • 600gr pompoen (in blokjes van 3cm)
  • • 1/2 kl kaneel            
  • • 1 kl kurkuma
  • • 2 kl groentenbouillonpasta (Hercules)
  • • chilipoeder of paprikapoeder of
  •   currypoeder (naar eigen smaak)
  • • 600gr water
  • • peper en zout               
  • • optioneel: kokosroom, gedrooogde 
  •   ham, pompooenpitjes
Bereiding


1.  Breng in de mengbeker de 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd),
    de ui (in 2 of 4 gesneden), de gember (in stukjes) en de jonagold appel
    (geschild en in 4 gesneden) en hak: 2 sec / std 6
    Spatel alles naar beneden.
2. Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 10 min / 120°C / std 1
3. Voeg de pompoenblokjes toe en hak: 5 sec / std 5
    Spatel alles naar beneden.
4. Voeg kaneel, kurkuma, groentenbouillonpasta, chilipoeder of paprikapoeder of
    currypoeder (naar eigen smaak), peper, zout, en water toe en kook:
     20 min / 100°C / std 1
5. Mix de soep gedurende 1 min / std 4 -> 9 ( geleidelijk de snelheid verhogen).
    Met de TM6 kan je hiervoor de functie ‘blender’ gebruiken, de snelheid wordt
    dan automatisch geleidelijk verhoogd.
6. Serveer met kokosroom en gedroogde ham / pompoenpitjes