Opgelet met de hoeveelheid kaneel je
toevoegt, zodat het niet overheerst.
Zelf heb ik ‘Ananda’s True Cinnamon’ van
Mill & Mortar gebruikt. Afkomstig van
Sri Lanka maar zeer krachtig.
Pompoensoep met appel
4 porties
- • 150gr ui
- • 2 teentjes look
- • 10gr gember
- • 1 jonagold appel
- • 30gr olijfolie
- • 600gr pompoen (in blokjes van 3cm)
- • 1/2 kl kaneel
- • 1 kl kurkuma
- • 2 kl groentenbouillonpasta (Hercules)
- • chilipoeder of paprikapoeder of
- currypoeder (naar eigen smaak)
- • 600gr water
- • peper en zout
- • optioneel: kokosroom, gedrooogde
- ham, pompooenpitjes
1. Breng in de mengbeker de 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd),
de ui (in 2 of 4 gesneden), de gember (in stukjes) en de jonagold appel
(geschild en in 4 gesneden) en hak: 2 sec / std 6
Spatel alles naar beneden.
2. Voeg 30gr olijfolie toe en sauteer: 10 min / 120°C / std 1
3. Voeg de pompoenblokjes toe en hak: 5 sec / std 5
Spatel alles naar beneden.
4. Voeg kaneel, kurkuma, groentenbouillonpasta, chilipoeder of paprikapoeder of
currypoeder (naar eigen smaak), peper, zout, en water toe en kook:
20 min / 100°C / std 1
5. Mix de soep gedurende 1 min / std 4 -> 9 ( geleidelijk de snelheid verhogen).
Met de TM6 kan je hiervoor de functie ‘blender’ gebruiken, de snelheid wordt
dan automatisch geleidelijk verhoogd.
6. Serveer met kokosroom en gedroogde ham / pompoenpitjes