Tip

- Vervang de quinoa door rijst.
- Maak eerst de mayonaise zodat de beker niet moet worden gereinigd om de Sriracha-mayonaise te maken. Opgelet: deze saus is ‘hot’.

printen
Vis

Poké bowl

4 porties

ingrediënten


Marinade

  • • 80gr sojasaus
  • • 30gr rijstazijn
  • • 20gr sesamolie
  • • 20gr citroensap
  • • 50gr lente-ui (grof gesneden)
  • • 10gr sushi gember
  • • 1000gr water
  • • 1 kl zout
  • • 300gr quinoa (bijv. 3-kleurig)
  • • 100 à 150gr per pers. tonijn of zalm
  • • 2 avocado in blokjes of schijfjes 
  • • 1 mango in blokjes
  • • 1 komkommer in blokjes
  • 1 lente-ui in schuine schijfjes 
  • • witte en zwarte sesamzaadjes
  • • optioneel: zeste/sap van 1 citroen


Dressing: Sriracha-mayonaise

  • • 100gr mayonaise
  • • 40gr Sriracha saus
  • • 1/2 kl limoensap
Bereiding


Marinade 

  1. Doe de lente-ui en de sushi gember in de mengbeker en hak: 5 sec / std 5.   Doe dit 2x.
  2. Breng deze over in een kom en weeg de rest van de ingrediënten af voor de marinade
    (plaats hiervoor de kom op de mengbeker en maak gebruik van de weegschaal). Alles goed mengen.
  3. Zonder de mengbeker uit te wassen, voeg 1000gr water toe + 1 kl zout en kook:
    8 min / 100°C / std 1. 
  4. Snij ondertussen de tonijn of zalm in blokjes van +/- 1,5 cm en voeg hieraan de marinade toe.
    Laat een 15-tal minuutjes marineren.
  5. Voeg aan het kokend water de quinoa toe (optioneel: + zeste/sap van 1 citroen) en kook:
    12 min / 100°C / linksdraaiend / lepeltje Giet af en laat uitlekken dmv het stoommandje.


    Dressing: Sriracha-mayonaise

  6. Breng in de mengbeker de mayonaise, Sriracha saus en limoensap en meng: 5 sec / std 3
  7. Verdeel de quinoa en de gemarineerde tonijn of zalm in een bowl.
    Werk af met de blokjes avocado, mango, komkommer, lente-ui en sesamzaadjes.
    Serveer samen met de Sriracha-mayonaise.

SAPIDUM!!