Tip
printen
Lekker met houthakkersbrood of Meditteraans stokbrood (met olijven en zongedroogde tomaatjes).
Brunch
Gratin van courgette en geitenkaas
4 porties
ingrediënten
- • 2 courgette (+/- 750gr)
- • 100gr sjalot of ui
- • 2 teentjes look
- • 20gr olijfolie
- • 2 eieren (M)
- • 250gr volle room
- • 30gr witte wijn
- • 150gr geitenkaas (buche)
- • zwarte peper, zout
- • nootmuskaat
- • verse basilicum
- • 100gr geraspte Emmental kaas
Bereiding
- Breng in de mengbeker 2 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd) + 100gr ui (in helft gesneden) en hak: 5 sec / std 5
Spatel alles naar beneden en voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 4 min / 120°C / std 1 - Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de courgetten in schijfjes van 3mm dik, gebruik hiervoor best een mandoline.
Voeg deze toe in de mengbeker met een beetje zout en de witte wijn en kook:
10 min / 100°C / linksdraaiend / , zonder maatbekertje - Giet het vocht af door middel van het stoommandje.
- Voeg 250gr volle room, 2 eieren, peper, nootmuskaat en 10 geciseleerde basilicumblaadjes toe en meng:
3 min / linksdraaiend / std 1 - Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes. Eventueel bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel er de geitenkaas over en de geraspte Emmental kaas. - Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 min tot goudbruin.
SAPIDUM!!!