Tip

Hierbij de link naar het recept op Cookidoo.be om gebruik te kunnen maken van de HIGH TEMP: https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r543350

printen
Vlees

Gehaktballetjes in tomatensaus

4 porties

ingrediënten


Gehaktballetjes

  • • 120gr parmesan of pecorino (in grote stukken)
  • • 1 teentje look
  • • 800gr gehakt (rund-varken)
  • • 30gr broodkruim
  • • gedroogde salie, Italiaanse of Provencaalse kruiden 
  • • zwarte peper, zout


Tomatensaus

  • • 3 teentjes look
  • • 20gr olijfolie
  • • 200gr ui
  • • 2el Worcestershire saus
  • • 50gr rode wijn
  • • 800gr gehakte tomaten
  • • 70gr tomatenconcentraat
  • • 1kl bouillonpasta rund
  • • 5gr suiker
  • • 1el gedroogde kruiden Italiaanse
  • • zwarte peper, zout 
Bereiding


Gehaktballetjes

  1. Breng in de mengbeker de parmesan of pecorino en hak: 8 sec / std 8 
    Haal ongeveer de helft eruit en zet apart.
  2. Voeg toe 1 teentje look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak:
    3 sec / std 5 Spatel alles naar beneden.
  3. Voeg toe: het gehakt, het broodkruim, de kruiden, peper en zout toe en meng: 10 sec / linksdraaiend / std 5 
    Haal het mengsel uit de beker en spoel deze om. Terwijl de tomatensaus aan het koken is, verdeel het gehaktmengsel in +/-25 porties en maak balletjes (+/-35gr/balletje).

    Tomatensaus
  4. Breng in de mengbeker 3 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak: 3 sec / std 5 
    Spatel alles naar beneden.
  5. Voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 3 min / 120°C / std 1
  6. Snij de uien in wedges en voeg toe en start HIGH TEMP. https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r543350
  7. Zorg dat maatbekertje geplaatst is en hak: 3 sec / std 4 Breng het look/ui mengsel over in een aparte kom.
  8. Plaats de blade cover op de messen.
  9. Breng in de mengbeker: de Worcestershire saus, wijn, tomaten, tomaten- concentraat, bouillonpasta, suiker, kruiden, zout, peper en het look/ui
    mengsel en kook: 10 min / 100°C / linksdraaiend / std 1
  10. Voeg de gehaktballetjes toe en start: Slow Cook / 3u / 95°C 
    Kruid indien nodig nog bij.
    Serveer de gehaktballetjes samen met de tomatensaus.
    Garneer met de opzijgezette gemalen parmesan of pecorino.

SAPIDUM!!