Tip
printen
Hierbij de link naar het recept op Cookidoo.be om gebruik te kunnen maken van de HIGH TEMP: https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r543350
Vlees
Gehaktballetjes in tomatensaus
4 porties
ingrediënten
Gehaktballetjes
- • 120gr parmesan of pecorino (in grote stukken)
- • 1 teentje look
- • 800gr gehakt (rund-varken)
- • 30gr broodkruim
- • gedroogde salie, Italiaanse of Provencaalse kruiden
- • zwarte peper, zout
Tomatensaus
- • 3 teentjes look
- • 20gr olijfolie
- • 200gr ui
- • 2el Worcestershire saus
- • 50gr rode wijn
- • 800gr gehakte tomaten
- • 70gr tomatenconcentraat
- • 1kl bouillonpasta rund
- • 5gr suiker
- • 1el gedroogde kruiden Italiaanse
- • zwarte peper, zout
Bereiding
Gehaktballetjes
- Breng in de mengbeker de parmesan of pecorino en hak: 8 sec / std 8
Haal ongeveer de helft eruit en zet apart. - Voeg toe 1 teentje look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak:
3 sec / std 5 Spatel alles naar beneden. - Voeg toe: het gehakt, het broodkruim, de kruiden, peper en zout toe en meng: 10 sec / linksdraaiend / std 5
Haal het mengsel uit de beker en spoel deze om. Terwijl de tomatensaus aan het koken is, verdeel het gehaktmengsel in +/-25 porties en maak balletjes (+/-35gr/balletje).
Tomatensaus - Breng in de mengbeker 3 teentjes look (in helft gesneden, ontkiemd) en hak: 3 sec / std 5
Spatel alles naar beneden. - Voeg 20gr olijfolie toe en sauteer: 3 min / 120°C / std 1
- Snij de uien in wedges en voeg toe en start HIGH TEMP. https://cookidoo.be/recipes/recipe/nl-BE/r543350
- Zorg dat maatbekertje geplaatst is en hak: 3 sec / std 4 Breng het look/ui mengsel over in een aparte kom.
- Plaats de blade cover op de messen.
- Breng in de mengbeker: de Worcestershire saus, wijn, tomaten, tomaten- concentraat, bouillonpasta, suiker, kruiden, zout, peper en het look/ui
mengsel en kook: 10 min / 100°C / linksdraaiend / std 1 - Voeg de gehaktballetjes toe en start: Slow Cook / 3u / 95°C
Kruid indien nodig nog bij.
Serveer de gehaktballetjes samen met de tomatensaus.
Garneer met de opzijgezette gemalen parmesan of pecorino.
SAPIDUM!!