Tip
printen
Dit is een heerlijke zoete taart want jawel hoor, van sommige groenten kan je zoete taarten bakken.
Gebak
Cheesecake met pompoen en speculaas
8 porties
ingrediënten
- • 120à125gr speculaas (Biscoff)
- • 60gr boter
- • 250gr marcarpone
- • 100gr ricotta
- • 250gr pompoen (in blokjes van 3 cm)
- • 20gr suiker
- • 10gr vanillesuiker of 1 kl vanille-essence
- • 3 eieren (L)
- • 100gr witte chocolade
- • 20gr melk
- • 100gr room (min 30%)
- • 50gr maïszetmeel
Bereiding
Bodem
- Breng in de mengbeker 60gr boter en smelt: 2 min / 100°C / std 1
- Bekleed ondertussen een springvorm diam. 20cm met bakpapier, zowel de bodem als de randen.
- Voeg bij de gesmolten boter, de speculaas toe en maal: 10 sec / std 7
Verdeel over de bodem van de springvorm en druk aan. - Laat afkoelen in de koelkast gedurende min. 30min.
Vulling - Breng 500gr water in de mengbeker en warm op tot Varoma.
- Snij ondertussen de pompoen in blokjes van 3cm en breng in het stoommandje.
Wanneer de Varomatemperatuur is bereikt, breng het stoommandje met de pompoenstukjes in de mengbeker en stoom: 13 min / Varoma / std 1
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. - Na het stomen, giet het water weg, breng de pompoen in de mengbeker en mix: 10 sec / std 7
- Voeg hieraan toe: 250gr mascarpone, 100gr ricotta, 20gr suiker, 10gr vanillesuiker of 1 kl vanille-essence, 100gr room en meng: 20 sec / std 4
- Voeg hieraan 3 eieren toe en meng: 20 sec / std 4
- Smelt ondertussen 100gr witte chocolade met 20gr melk.
Dit kan au bain-marie of met de Micro Delice van Tupperware. - Los ondertussen 50gr maïszetmeel op in 50à60gr water tot een papje.
- Voeg de gesmolten witte chocolade en de opgeloste maïszetmeel toe aan het pompoenmengsel en meng: 10 sec / std 3
Bakken - Haal de springvorm uit de koelkast en giet het pompoenmengsel over de speculaasbodem.
- Bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
Dit kan langer zijn afhankelijk van uw oven. - Laat afkoelen en genieten maar!
SAPIDUM!!