Tip

Dit is een heerlijke zoete taart want jawel hoor, van sommige groenten kan je zoete taarten bakken.

printen
Gebak

Cheesecake met pompoen en speculaas

8 porties

ingrediënten
  • • 120à125gr speculaas (Biscoff)
  • • 60gr boter
  • • 250gr marcarpone
  • • 100gr ricotta
  • • 250gr pompoen (in blokjes van 3 cm)
  • • 20gr suiker
  • • 10gr vanillesuiker of 1 kl vanille-essence
  • • 3 eieren (L)
  • • 100gr witte chocolade
  • • 20gr melk
  • • 100gr room (min 30%)
  • • 50gr maïszetmeel
Bereiding

Bodem

  1. Breng in de mengbeker 60gr boter en smelt: 2 min / 100°C / std 1
  2. Bekleed ondertussen een springvorm diam. 20cm met bakpapier, zowel de bodem als de randen.
  3. Voeg bij de gesmolten boter, de speculaas toe en maal:  10 sec / std 7 
    Verdeel over de bodem van de springvorm en druk aan.
  4. Laat afkoelen in de koelkast gedurende min. 30min.

    Vulling
  5. Breng 500gr water in de mengbeker en warm op tot Varoma.
  6. Snij ondertussen de pompoen in blokjes van 3cm en breng in het stoommandje.
    Wanneer de Varomatemperatuur is bereikt, breng het stoommandje met de pompoenstukjes in de mengbeker en stoom: 13 min / Varoma / std 1 
    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  7. Na het stomen, giet het water weg, breng de pompoen in de mengbeker en mix: 10 sec / std 7
  8. Voeg hieraan toe: 250gr mascarpone, 100gr ricotta, 20gr suiker, 10gr vanillesuiker of 1 kl vanille-essence, 100gr room en meng: 20 sec / std 4
  9. Voeg hieraan 3 eieren toe en meng: 20 sec / std 4
  10. Smelt ondertussen 100gr witte chocolade met 20gr melk.
    Dit kan au bain-marie of met de Micro Delice van Tupperware.
  11. Los ondertussen 50gr maïszetmeel op in 50à60gr water tot een papje.
  12. Voeg de gesmolten witte chocolade en de opgeloste maïszetmeel toe aan het pompoenmengsel en meng: 10 sec / std 3

    Bakken
  13. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het pompoenmengsel over de speculaasbodem.
  14. Bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 45 min.
    Dit kan langer zijn afhankelijk van uw oven.
  15. Laat afkoelen en genieten maar!

SAPIDUM!!